REFERENSER

Home / REFERENSER

”Svensson Svensson Allan” berättar om sin upplevelse med Easyway.

För mer information om Allan läs om hans bakgrund på Wikipedia

Dan Allan Waldemar Svensson, 1951

Tintin Anderzon berättar om sin upplevelse med Easyway.

För mer information om Tintin läs om hennes bakgrund på Wikipedia

Anna Catharina Tintin Anderzon, 1964

Hej Nina,
Vill bara säga TACK för att du hjälpt mig att bli en icke-rökare!!!Nu är det två veckor sedan jag var på din kurs och inte en enda gång har jag varit sugen på att röka efter den.Jag tänker allt mer sällan på cigaretter, utan kommer på mig själv att ”oj, nu har jag inte tänkt på cigg en enda gång under hela förmiddagen”, och blir som en kick varje gång JAllt är så mycket bättre nu när jag är ickerökare, men en av de allra bästa sakerna är att nu pussar jag min dotter på morgnarna, utan att skämmas över att jag luktar cigg.Ha en jättefin dag!Kramar Lotta

Rökte: 10-15 cigaretter/dag
Favoritmärke: Marlboro silver
Gick kurs i Solna 
Rökfri: 2 veckor, hör av sig för att tacka

Lotta Andersen Sbrzesny, 40 år

Hej, jag vill tacka Nina för den kurs jag gick den 17 november förra året. Jag är rökfri sedan dess, ingen abstinens, inga svårigheter med andra rökare – de ser faktiskt bara egendomliga ut… Och jag hade då rökt i 47 år. Jag rekommenderar Allen Carrs metod till alla som vill höra på. Signe Landgren

Rökte: 8-13 cigaretter/dag
Favoritmärke: Right menthol
Gick kurs i Stockholm 
Rökfri

Signe Landgren 70 år, Solna

För ca ett år sen beställde jag två presentkort till min mor och hennes man så att de båda skulle få möjlighet att delta på er sluta-röka-kurs. Det visade sig vara ett mycket lyckat drag från min sida eftersom båda två numera är nöjda icke-rökare. Det var i mars tidigare i år som de båda gick på heldagskursen och efter det kurstillfället har ingen av dem tagit ett enda bloss. I början på nästa år kommer de även att delta på uppföljningskurserna i förebyggande syfte för att motverka eventuella återfall.

 

Jag skulle med detta mejl vilja tacka för en mycket bra kurs och framföra att det var väl investerade pengar från min sida. Sett i backspegeln är det troligtvis den bästa julklapp jag gett bort någon gång. Hoppas ni får möjlighet att fortsätta bedriva kursverksamheten så att fler kan få utnyttja denna möjlighet att bli kvitt sitt nikotinberoende.

 

Stort tack än en gång!

 

God Jul & Gott Nytt År

Staffan

Staffan - Köpte Presentkort

Hejsan!

Kul att det går bra! Attans vore det annars, för uppenbarligen fungerar det. Jag kommer ihåg hur jag våndades och tankarna löpte amok dagen efter huvudkursen men med din fantastiska coaching via telefon och uppföljningskurserna så gick det otroligt bra.

Egentligen är det helt galet att det var så relativt enkelt att bli nikotinfri, jag som verkligen trodde att jag var bortom all hjälp efter att ha prövat allt och då menar jag allt, plåster, tuggummi, Zuban, hypnos och allt i kombination med varandra.

Jag gick en kurs med en otroligt positiv, engagerad, och entusiasmerande kursledare och det är fortfarande en helt fantastiskt känsla att vara rök och nikotinfri.

Tack Nina! utan ditt stöd hade det inte gått.

Rökte: 27 cigaretter/dag
Favoritmärke: Basic
Gick kurs i Stockholm
Rökfri 4 år hör av sig för att önska glad sommar

Lena Lejnell, 49 år

Råkade hitta er sajt i kväll. Blir så himla glad att verksamheten verkar funka i Sverige. Blev också glad att jag är med som referens, jag gick kursen 2003 i Köpenhamn och Mette Föns har uppenbarligen sett till att mitt mejl, som jag skickade för säkert ett par år sedan, har hamnat hos er. Ni får gärna lägga till en uppdatering på min referens, nämligen att det nu är 2010 och jag aldrig under dessa sju år haft ngn som helst längtan till att röka. Jag som var en sådan inbiten rökare att ingen trodde att jag skulle kunna sluta, och inte jag heller! Kan också lägga till att jag blev så glad förra veckan att Allen Carrs bok om att sluta dricka alkohol blivit översatt till svenska. Nu siktar jag på att bli av med den skiten också, om uttrycket tillåts.

mvh Lars

Rökte: 20-25 cig/dag
Favoritmärke: okänt
Gick kurs i Köpenhamn 
Rökfri 7 år efter kursen

Lars Lundberg, 55 år

Jag har inte haft några som helst svårigheter med att hålla min borta från nikotinet. Tvärtom känner jag bara en stor glädje över att vara fri. Innan jag gick på huvudkursen hade jag en aning om att det inte behövde vara så svårt att sluta röka och snusa. Huvudkursen bekräftade nog det som jag tidigare trodde: Jag rökte och snusade endast därför att jag rökte och snusade.

Jag tror att min pollett gled ned sakta men säkert. Jag tror mig ha knäckt koden, eftersom känslan av att verkligen vara fri är så stor. Jag har aldrig upplevt det på liknande sätt då jag tidigare har försökt att sluta. Jag är så övertygad om att detta verkligen fungerar att jag själv gärna skulle vilja lära mig mer för att kunna föra detta underbara budskap vidare till andra som fortfarande lider. Eftersom jag tidigare har lidit av andra missbruk men som jag har kommit tillrätta med, så bekräftade kursen bara den upplevelse jag hade då jag blev fri från mitt tidigare missbruk.  Även då fick jag en aning om, att problemet var det jag försökte lösa problemet med. Denna insikt gjorde att jag upplevde en ny frihet och glädje. Jag gillar skarp liknelsen med munsåret i boken. Den beskriver så klart och tydligt vad som var nyckeln till att inse att jag inte gav upp något som jag ansåg vara något positivt. Det var inget offer jag gjorde då jag beslöt mig för att leva nykter. Det blev till slut en lustfylld handling. Men då förstod jag egentligen inte i vad skillnaden låg. Dock visste jag att något nytt hade tillkommit, eftersom kvaliteten i min nykterhet blev helt annorlunda. Jag levde helt plötsligt nykter, istället för att hålla mig nykter genom viljestyrka. Exakt detsamma har hänt vi denna gång då det gäller kursen och nikotinet.

Denna kurs har gjort att jag har kunnat formulera mig mycket bättre vid de möten jag bevistar. För ”tänket” upplever jag är det samma som vid vilket missbruk som helst.

Tack för hjälpen till frihet från missbruket och slaveriet under nikotinet och till förstärkt kvalitet i min nykterhet. Kursen blev liksom pricken över i: et.

Ps. Folk tror jag har blivit tokig eftersom jag går omkring med ett fånigt leénde på läpparna hela dagarna. Men det bjuder jag på.
Favoritmärke: Marlboro light, grov portion
Gick kurs i Stockholm

J.R 47 år, Stockholm

Hej,
jag gick kursen i Sumpan onsdagen 13/1 och har kl 16 idag varit rökfri i en vecka! Helt vansinnigt, men det känns lika naturligt att vara ickerökare nu som det har känts att vara rökare i 25 år…

Jag var lite omtumlad och förvirrad på torsdagen och undrade vad som egentligen hade hänt och vad jag egentligen kände men bestämde mig för att inte grotta ner mig i funderingar utan ”bara flyta med”. Sen skulle jag på två tillställningar under helgen där jag visste att jag skulle dricka vin (en tjejmiddag och ett 40-årskalas) och var faktiskt lite nervös men det var inga problem… Jag var inte ens på väg ut att av ”misstag” ta en cig! TANKEN SLOG MIG INTE ENS! Jag drack, åt, konverserade, dansade och sjöng Sing-star tills jag stupade… och hade ta mej sjutton knappt nån baksmälla heller!!!

Jag upptäcker varje dag nya fördelar med att inte röka och är så bubblande lycklig över att slippa skiten att jag mest vill göra som Ronja Rövardotter och skrika det stora vårskriket!

Tusen tack till Allen Carr och dig, Nina!!!

Kram.

Må gott!

Rökte: 15-20 cigaretter/dag
Favoritmärke: LM Blå, Marlboro gold

Gick kurs i Stockholm 

Sussi Larsson, 39 år, Bromma

Jag är fortfarande rökfri och kan inte fatta att jag har rökt. Jag har verkligen fått ett nytt liv. Jag hade migrän ca 18-20 dagar i månaden som jag medicinerat mot. Jag har gått på sjukgymnastik i några år då och då. Har sällan varit sjukskriven utan behandlas både med tabletter och sprutor för migränen. Min läkare har sagt jag skall sluta röka och jag har trott att jag som röker så lite kan inte rökningen påverka så pass mycket. Jag har intalat och trott så mycket att jag aldrig slutat röka.

Nu när jag gått på er kurs och blev rökfri på bara en dag. Har endast migrän vid menstruationen och då väldigt mild. Jag är så lycklig över detta. Jag har verkligen er att tacka att jag fått upp ögonen för hur mycket rökning verkligen skadar hjärnan.

Med vänliga hälsningar

Lotta Björk

Rökte: 4 cigaretter/dag
Favoritmärke: Blend Menthol

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: 2 månader

Lotta Björk, 44 år, Tumba

Hej

Jag slutade snusa för 11 dagar sedan med easywaymetoden. De första dygnen efter var lite jobbiga för jag var extremt trött och hade starka avgiftningssymtomer. Fast jag mådde rätt dåligt var jag inte ens sugen på en snus. Det skulle inte falla mig in att stoppa in en snus i munnen idag, tycker att det skulle vara äckligt. Jag vet egentligen inte vad som gjorde det så lätt att sluta men det var det. Jag var livrädd för abstinensen före kursen och kan nu konstatera att abstinensen var löjlig i jämförelse med hur jag hade förstorat upp den. Jag vet att du sa på kursen att vi skulle ta tid när nikotinmonstret dök upp. Jag har inte hunnit få fram någon klocka att titta på ens en gång. Det går blixtsnabbt och känns absolut inte som jag ska dö som jag trodde att det skulle göra.

Idag, 11 dagar efter, har jag ingen abstinens över huvudtaget. Dessutom har jag fått en enorm bonus som jag aldrig har förknippat med min snusning. Jag har haft stora problem med min mage under många år. Helt plötsligt har den i stort sätt blivit helt bra och jag är jätte glad för det!

Det lustiga är att alla nikotinister som jag berättar det här för är inte mottagliga alls. De försvarar sig precis som vi pratade om på kursen och det låter så patetiskt. Det är en så underbar känsla att inte behöva vara en av dem längre. Just nu sitter min kollega och tar upp snus ur papperskorgen för den 3:e dosan för idag har precis tagit slut! Visst är det sorgligt!

Tack från en glad icke snusare! (som missbrukat nikotin i 30 år)

Snusade: drygt 1 dosa/dag
Favoritmärke: Minicatch original

Gick kurs i Stockholm

Helena Larsson, 45 år, Stockholm

Allt känns konstigt overkligt. Jag, den riktigt inbitna rökaren som alla ser på som den som aldrig kommer att sluta, är ickerökare. Och jag menar verkligen ickerökare, jag kommer aldrig ta ett bloss igen. Ofattbart. Människor i min närhet kallar det ett mirakel. Jag har rökt 20 cigaretter per dag i 32 år. Har aldrig egentligen försökt sluta då jag bara efter några timmar blivit som en zombie och vandrat runt som i en dimma, avskärmad från omgivningen. Funkar ju inte.

I morgon är det en vecka sedan huvudkursen och sedan jag tog min sista cigarett. -Ja jag vet, inte länge sedan, men jag vet att jag aldrig mer kommer att röka. En vecka och jag mår superbra utan cigaretter. Lite sug och tomhet ibland men det går över och kommer allt mer sällan men jag mår bra!! Jag kan jobba, sova, prata ja, allt är som vanligt. Jag myser med mitt morgonkaffe, mer nu när jag inte behöver frysa och ett glas vin smakar precis lika gott som förut. Jag lovar. Det här låter väl nästan som lite hallelulja… För mig är det faktiskt nästan det.

Hälsningar Anna

Rökte: 20 cig/dag
Favoritmärke: Right

Gick kurs i Stockholm

Anna Rudenstam Grape, 49 år, Linköping

Hej Sara här!
Först vill jag tacka dig!

Jag vet inte hur du lyckas men jag kan fortfarande inte begripa att jag inte känner något som helst röksug. Om jag mot all förmodan får ett ”sug” så vet jag att det bara sitter i hjärnan. Sen går det bara över helt av sig självt! Helt otroligt! Det enda jag tycker är synd är att jag inte kan övertyga rökare som vill bli rökfria att gå på dina kurser! Men jag är lycklig hursom helst!

En sak som jag dock undrar är om jag trots detta kanske ska gå på fler uppföljningskurser. Jag har varit på huvudkursen (heldag) och en uppföljningskurs (halvdag/några timmar). Jag känner mig övertygad, men jag vet ju inte om jag trots detta kanske ändå borde gå en kurs till för att verkligen bekräfta och bli totalt ”av-hjärntvättad”?

Tack på förhand!!

Sara Gardlenius

Rökte: 10-15 cig/dag.
Favoritmärke: Marlboro lights

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: 3 månader

Sara Gardlenius, 21 år, Stockholm

Hej Nina!

Jag har inte rökt ett bloss sedan februari när vi sågs. Det har varit hur lätt som helst för jag är ju en icke-rökare.

Någon uppföljningskurs tycker jag inte jag har behov av. Det funkar ju ändå.

Ett plus till är att jag har sparar mina rökpengar i en fond som numera är värd 9.000:- Siffran bara växer och den summan tänker jag resa för nästa sommar.

Fantastiskt, va!

Roger

Rökte: 20 cig/dag
Favoritmärke: Vit Prince

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: 7 månader.

Roger Hasselberg, 54 år

Nu är det 4 veckor sedan jag slängde cigarrlådan i din papperskorg och så här långt har det gått över all förväntan. Trots flera kräftkalas och annat roligt har jag inte tagit ett bloss sedan jag träffade dig.

Visst är det tufft ibland framför allt efter frukost och lunch men jag håller nikotinmonstret stången.

Hälsningar från en ickerökare

Pär Näslund

Mailar igen efter 1 år

Hej!

I söndags var det 1 år sedan jag slutade röka, inte ett enda bloss har det blivit.

Jag undrar fortfarande vad som hände och det är otroligt skönt att slippa eländet.

Dessutom har jag sparat runt 16000 kr netto!

Tack än en gång!

Hälsningar Pär Näslund

Rökte: 10 cigariller/dag
Favoritmärke: okänt

Gickkurs i Stockholm
Rökfri: 4 veckor efter kursen.

Pär Näslund, 60 år

Stort tack för en helt underbar dag i går!
När jag tänker tillbaka på den utstrålning du har känner jag bara tillförsikt inför framtiden.
Något har hänt med mig – känner en slags inre lugn som jag inte känt tidigare.
Sitter här på jobbet med ett litet leende på läpparna hela tiden – livet känns toppen!
Jag har varit rökfri i knappt ett dygn och allt känns bara positivt – inga problem alltså.
Den lilla abstinens jag har känt (har nog egentligen inte känt något alls) märks knappast, precis som du sa.

Stort tack än en gång och

Många hälsningar, Maj-Britt Sandberg

Rökte: 10 cigg/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: Dagen efter kursen

Maj-Britt Sandberg, 52 år

Jag är RÖKFRI sedan sluta röka-kursen i september, och det är jätteskönt. Jag hade aldrig tagit beslutet utan dig och din kurs.
Jag är så tacksam för att jag fick vara med och för att du hjälpte mig.
Ibland kommer suget men det finns inte något skäl i världen att ens ta ett bloss, men jag tillåter mig att känna, och det hjälper.

Tack igen och kram

Amy

Rökte: 20 cigg/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: 6 månader efter kursen

Amy Hjärtner, 38 år

I have quit all use of tobacco with your Easyway method.
It was very easy and I am most grateful to you and my guide Nina at Easyway in Sweden.

Thanks

Viveka

Snusade: 1/2 dosa/dag
Favoritmärke: General portion

Gick kurs i Stockholm
Rökfri: Inlägg på Internationella hemsidan Nov 22, 12:56 pm.

Viveka Ljungström, 40 år

Hej på dej!

Jag har varit rökfri sedan jag var hos dig förra ggn och det funkar jättebra, vet inte vad som hände men denna ggn känns det rätt 🙂 Skickar med några rader som jag skrivit.
Att sluta röka känns som om att mista en gammal vän.
Att sluta röka ger mig en tomhetskänsla.
Att sluta röka känns fruktansvärt.
Att sluta röka är jobbigt.

Att sluta röka……………………….

Att sluta röka känns som om man funnit en ny vän Att sluta röka ger mig en helhetskänsla Att sluta röka känns fantastiskt Att sluta röka är lätt Att sluta röka………………………
Jag känner mig stark som RÖKFRI RÖKARE
Jag känner mig frisk som RÖKFRI RÖKARE
Jag känner mig hel som RÖKFRI RÖKARE

Ha en underbar dag

Vänligen

Anonym

Rökte: 10 cig/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Malmö
Rökfri: 4 år fortfarande rökfri

Anonym Deltagare

Före kursen: Jag är rädd för att inte lyckas. Det låter FÖR enkelt. Samtidigt är jag också rädd för att lyckas.
Känner mig nästan lite sorgsen och saknar cigaretterna redan. Jag är väl lite schizofren i mitt förhållande till rökning.

Dagen efter kursen: Jag kände mig glad och lycklig när jag lämnade kursen. Upprymd.
Jag har aldrig pratat om min rökning med någon på detta viset tidigare. Det känns inte svårt att avstå.

En vecka senare: Veckan har varit jättebra. I helgen drack jag vin och mådde prima. Inte röksugen ett dugg.

Rökte: 10 cig/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Stockholm
Övrigt: Artikel ifrån Expressens ”Hallå!”

Sandra Strand, 27 år

Sommaren 2003 åkte jag och en god vän till Köpenhamn för att gå en Easyway kurs.

Efter fem timmar slängde vi våra paket Prince i soptunnan, och varken jag eller min kompis har sedan dess tagit i en ask cigaretter.

Det var helt fantastiskt att det som tidigare verkat omöjligt, plötsligt var så lätt. Jag drogs med lite lättare yrselkänslor rätt många veckor, men det kanske inte är så konstigt att kroppen reagerar när man tar bort ett gift som dagligen pumpats in under 35 år.

Jag har aldrig egentligen haft något sug eller längtan till cigaretter under de snart fyra år som gått, och jag är verkligen sedan 2003 en rökfri person.

Tack var detta fantastiska program. Blev glad att kurserna nu startas i Sverige, eftersom danska inte alltid är det lättaste att förstå. Nu kan jag rekommendera detta till svenska vänner som vill sluta röka och det känns bra.

Lycka till med verksamheten i Sverige!

Rökte: 20-25 cig/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Köpenhamn
Rökfri: snart 4 år efter genomförd kurs

Lars Lundberg, 55 år

Tankar före kursen: Det känns nästan lite overkligt. Jag har svårt att se mig själv som icke-rökare. Samtidigt har jag läst att 90 procent som gått Easyway kurser slutar att röka. Varför skulle inte jag kunna vara en av dem?

Dagen efter kursen: Det känns bra, men ännu har jag har inte berättat för så många att jag slutat röka.

En vecka senare: Eftersom jag betraktat mig själv som en inbiten rökare är jag nästan chockad över hur lätt jag kan undvara cigaretterna. Jag har varit ute i helgen och festat med rökare utan att bli sugen. Fortsätter det så här så är det inga problem.

Rökte: 15 cig/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Stockholm
Övrigt: Artikel ifrån Expressens ”Hallå!”

Sofia Carlestam, 40 år

Tankar före kursen: Nyfiken och förväntansfull men samtidigt lite skeptisk. Jag har provat mycket utan att lyckas.
Kan det verkligen vara så lätt att man slutar helt efter en heldagskurs?

Dagen efter kursen: Känslorna svallar lite upp och ned. Jag har druckit frukostkaffet utan att röka men jag känner hur nikotinmonstret pockar på.

En vecka senare: Helgen gick jättebra men den här veckan har varit jobbig. Familjen tycker att jag är duktig. Min man som aldrig rökt, gav mig blommor.
Till min glädje upptäckte jag att rosslet i luftrören försvunnit. Jag känner mig också piggare och jag hoppas att det lilla nikotinmonstret slutar att kalla.

Rökte: 7 cig/dag
Favoritmärke: okänt

Gick kurs i Stockholm
Övrigt: Artikel ifrån Expressens ”Hallå!”

Sari Johansson, 39 år