FAQ

Home / FAQ

Har du frågor? – Läs gärna svar på de vanligaste frågorna nedan!

Skillnaden är att vi fokuserar på en helt annan sida av problemet än andra metoder. Andra metoder koncentrerar sig på nackdelarna med rökning och hoppas att det ska stärka motivationen till att sluta röka eller snusa. Den sidan av problemet kommer bara öka rökarens förtvivlan och rädsla vilket i sin tur ger ökat behov av att röka och snusa. Easywaymetoden fokuserar på den andra sidan av problemet och ställer frågan:

Varför röker du?
Genom att avslöja bluffen med rökningen och snusningens inbillade fördelar ändrar vi rökarens inställning och därmed tar vi bort viljan att fortsätta röka .
Om du inte vill röka är det faktiskt inte alls svårt att bara strunta i det. Svårigheten med att sluta röka snusa sitter i skallen och vi kan hjälpa dig ändra din inställning på endast 7 timmar och du är därefter fri resten av livet. Alla som arbetar med Allen Carr’s Easyway har själva varit rökare och slutat röka med Easywaymetoden.

Absolut! När du lämnar kursen har du helt ändrat din inställning till rökning och du kan i princip gå raka vägen från kursen till en fest och njuta fullt ut oavsett om andra röker/snusar eller inte! Njutningen vid sociala situationer har aldrig berott på att du röker utan det beror på att det är så trevligt att umgås med sina vänner. Du kommer inte längre ge cigaretterna eller snuset äran för trevliga stunder och du kommer heller inte känna dig avundsjuk på de som röker och snusar. Tvärtom kommer du känna medlidande med dom som fortfarande sitter fast i nikotinfällan och du kan njuta av att du själv är helt fri.

Kursen är original programmet för Allen Carr’s Easyway och är det mest effektiva sättet att ta till sig Easyway metoden på. Under de 10 år som vi har varit verksamma i Sverige kan vi konstatera att färre än 5% av våra kunder begär pengarna tillbaka. Många av dem som kommer till oss har läst boken innan, en del lyckades sluta men fick senare återfall eller så tyckte de att boken var bra men den fungerade inte hela vägen. Boken är också fantastisk och har faktiskt hjälpt flera miljoner rökare runt om i världen att lyckas sluta röka men det verkar som om det inte räcker för alla att bara läsa informationen för att få de rätta insikterna på plats. Det är helt klart mer effektivt att gå på kursen. Det ingår ju dessutom uppföljningskurser, telefonsupport och en full pengarna tillbaka garanti så du kan alltid känna dig trygg med att du förstår och gör allting helt rätt och du slipper oroa dig för att få fler återfall eftersom du får med dig väldigt tydliga och handfasta instruktioner efter kursen.

Du kan njuta fullt ut av din frihet resten av livet då du köpt en kurs hos oss. Det spelar ingen roll om man läst boken innan man kommer på en kurs eller inte.

Vår framgångsprocent för sluta-röka kursen med Allen Carr’s Easyway, baserat på vår 3 månader pengarna-tillbaka garanti är över 90 %.

Oberoende vetenskapliga studier har visat att efter 12 månader är över 50 % fortfarande rökfria. Det finns ett flertal studier som kommit fram till liknande resultat och i de studier där man jämfört med effekten av att t.ex använda nikotinsubstitut var skillnaden i resultat oerhört stor då endast ca 7 % av de som använde nikotinersättning var nikotinfria efter 12 månader. Just nu pågår en klinisk studie i England för att fastställa hur effektiv Easywaymetoden är jämfört med andra existerande metoder för att sluta röka och vi ser fram emot att kunna publicera resultatet så fort studien är klar.

När du betalar för en plats på kurs kommer vi hjälpa och stötta dig så länge du vill ha vår hjälp. Du kan delta på våra uppföljningskurser så många gånger du vill så du kan alltid känna dig trygg med att du får bästa tänkbara hjälp för att nå fram till full frihet från nikotinberoendet. Vi är så säkra på att du ska lyckas att vi vågar lova dig alla pengar tillbaka om du inte lyckas sluta! Du har ingenting att förlora men allt att vinna! Om jag som rökte 3 paket om dagen kunde tycka att det var enkelt att sluta så kan alla rökare lyckas!

Kursledare Nina, nu rökfri i 14 år.

Det här är en av alla myter kring rökning, att det skulle vara omöjligt att sluta när du har det jobbigt i livet. Sanningen är att som rökare har du det alltid onödigt jobbigt i livet pga den ökade stressen det innebär att vara en rökare och den känsla av otillfredsställelse som nikotinabstinensen orsakar. Man skulle kunna säga att det läget du väntar på för att våga ta klivet kommer infinner sig först då du redan har slutat. Bästa tiden att sluta röka är alltid just nu! Som icke-rökare kommer du vara mycket bättre rustad för att kunna hantera stress och bekymmer i livet.

Ja kursen kommer ändå hjälpa dig att enkelt lyckas bli fri. Alla rökare vill sluta röka men inte just nu. Alla rökare vill både sluta röka och fortsätta röka så de har alltid en konflikt i sin inställning. På kursen kommer vi inte arbeta med att öka din motivation till att sluta röka, vi kommer istället koncentrera oss på att ta bort din motivation till att fortsätta röka. När du inte längre vill röka är det faktiskt väldigt enkelt att bara strunta i det. Det händer ganska ofta att personer kommer till kursen för att någon annan har skickat dit dem. De vill inte alls sluta röka eller snusa, de sitter där för att vara någon annan till lags. Det lustiga är de oftast lyckas väldigt bra ändå. Sanningen om rökning och nikotinberoende så som vi presenterar det på kursen är väldigt svårt att värja sig emot. Insikten av hur lurad man är som rökare och hur värdelöst det är att röka och snusa botar dig även om du inte tror att du har motivationen. Boka dig till kurs så snart du kan!

Fantastiskt, då vet vi redan att metoden fungerar för dig! Grattis! Att få återfall då man slutat med Easywaymetoden kan hända vem som helst men är lite vanligare för dom som slutat röka genom att läsa boken än dom som gått kursen. Det räcker faktiskt med att du tar ett enda bloss för att du återigen ska vara beroende av nikotin. Det brukar vara väldigt svårt att lyckas sluta igen med boken om du fått återfall men lyckligtvis har vi goda resultat på kurserna. Mitt råd är att du bokar dig till en kurs. Börja med att acceptera att du är en rökare igen och rök fram till kursen utan att försöka kontrollera och begränsa din rökning för mycket. Ju mer du krånglar desto viktigare kommer cigaretterna framstå för dig. Rök hellre för mycket än för lite fram till kursen så kommer du enklare ta till dig och acceptera informationen. Se fram emot kursen och att få lämna den som en fri icke-rökare!

Det är faktiskt precis tvärtom. Om du trappar ner på antalet cigaretter du röker per dag kommer du ägna väldigt mycket tid åt att längta efter nästa cigarett. Ju längre tid det går mellan cigaretterna du röker desto skönare kommer du tycka att det är när du ÄNTLIGEN får röka. Så istället för att närma dig en icke-rökares inställning blir du en fanatisk rökare med en inställning att det viktigaste i ditt liv är dina få cigaretter. Den inställningen kommer inte underlätta för dig att ta till dig informationen om att det är värdelöst att röka. Om du redan har minskat ner på din rökning är mitt råd till dig att öka på lite fram till kursen.

Nej absolut inte! Att använda nikotinersättning då du ska sluta är lika vansinnigt som att säga till en alkoholist som ska sluta dricka att de ska ta en liten sup varje morgon för att hålla abstinensen under kontroll. Ingen vettig människa skulle komma på den dumma idén. Myten om hur fruktansvärt det är med nikotinabstinens när man ska sluta röka är dessutom grundad på okunskap om rökning och stämmer inte alls. Om din inställning är rätt kommer du knappt att märka den fysiska abstinensen från nikotin. Om du inser hur värdelöst det är att röka och snusa kommer du inte sakna det alls. Om du inte saknar det behöver du heller inte ersätta det med någonting annat. Väldigt många som börjar med nikotinsubstitut kan inte sluta med det. Jag har haft flera personer på kurs som ville sluta med nikotintuggummi. En person hade tuggat dessa tuggummin i 14 år då hon kom till kursen!

Hur mycket skulle du vara villig att betala om du utan besvär kunde sluta röka eller snusa på en enda dag och därmed spara 23 700 kr av din skattade lön varje år?
Pris per person är 5 990 kr, det inkluderar moms. För den avgiften får du en huvudkurs på ca 7 timmar, 2 kortare uppföljningskurser som du kan delta på flera gånger, obegränsad telefonsupport med kursledaren, handfasta instruktioner så att du enkelt kan njuta av din frihet direkt efter huvudkursen och som om inte detta var nog omfattas du av en full pengarna tillbaka garanti om du trots detta skulle misslyckas med att sluta. Villkoren för garantin får du läsa igenom innan du betalar för kursen. Om du slutar röka på huvudkursen kommer du, om du idag röker ett paket om dagen, att ha tjänat hela kursavgiften på mindre än 3 månader.

Det är precis vad det låter som. Om du inte lyckas sluta röka eller snusa inom 3 månader, trots att du deltagit på huvudkursen och 2 (gratis) separata uppföljningskurser (utan att avboka/omboka/utebli/anlända mer än 15 minuter sent) så betalar vi tillbaka hela din kursavgift. Det enda du behöver göra är att skicka in ditt garantibevis inom garantitiden (3 månader) till adressen du ser i sidfoten.

Du kommer till kursen som en rökare eller snusare och lämnar kursen, ca 7 tim senare, som en icke-rökare eller icke-snusare. Under denna förvandling kommer du få täta rökpauser och få möjlighet att röka din allra sista cigett, så glöm inte ta med dig cigaretter och snus. Du deltar på kursen tillsammans med andra rökare och snusare. Du sitter bekvämt och lyssnar på kursledaren som lotsar dig igenom det vi kallar för nikotinfällan. När du anländer får du ditt garantibevis och ett frågeformulär som du fyller i. Vi bjuder på kaffe, te, vatten och frukt under hela dagen och vi gör en kort paus för lunch, ta med dig något att äta. Vi avslutar kursen med en avslappningsövning som sätter dina nya insikter på plats även i ditt undermedvetna.

Det förekommer inga skrämmande bilder eller skrämmande information om rökning och snusning utan mest glada nyheter som kommer hjälpa dig att bli fri.

Huvudkursen tar ca 7 timmar. Uppföljningskurserna, som ingår i priset och som du går vid behov, tar mellan 3-4 timmar vardera.

Nej, du deltar på uppföljningskurserna vid behov och du väljer själv och bokar dig till de kursdatum som passar dig. OBS att garantitiden löper på 3 månader från huvudkursen och att du ska ha deltagit på alla 3 kurser inom den tiden för att kunna nyttja vår garanti, i övriga fall kan du själv välja när och om du vill delta på uppföljningskurserna. Du kan delta på uppföljningarna fler gånger om du vill.

I priset ingår, förutom huvudkursen, även 2 kortare uppföljningskurser som du kan delta på vid behov obegränsat antal gånger. För alla privatpersoner ingår även en full pengarna- tillbaka garanti. Du får med dig en tydlig lista med enkla instruktioner att följa efter kursen, du kan ringa kursledare för support vid minsta obehag eller oro. Vi bjuder på kaffe, te, frukt och vatten under hela kursen.

Ja inom kort kommer vi att ha swish som ett betalningsalternativ.

Du ringer eller mailar till vårt kontor så ordnar vi en ny kursbokning till dig. Hör av dig så fort du kan så att någon annan kan nyttja din plats på den kurs du vill avboka.

Vi hyr våra kurslokaler per tillfälle. Just nu håller vi till i Tyresö i Företagens hus. Där har vi tillgång till sköna fåtöljer, ostört läge och gratis parkering. Vi söker hela tiden efter alternativa lokaler och har du tips tar vi tacksamt emot det.

Ja självklart har vi lagt in rökpauser under kursen och du blir uppmanad att röka på dessa. Så länge du tänker som en rökare behöver du fylla på nikotin regelbundet för att kunna slappna av och koncentrera dig. Snusare kan snusa under kursen ända fram till den allra sista prillan.

Ja, vi tar en ca 25 minuters lunchpaus ungefär halvvägs in i kursen och du tar med dig egen mat till den eftersom du inte hinner köpa något på plats. Det finns en micro, kylskåp och vattenkokare i lokalen. Det finns papperstallrikar och bestick. Vi bjuder på kaffe, te, frukt och vatten under hela kursen men allting annat som du behöver få i dig för att må bra under dagen tar du med dig.

Ja, där vi håller till nu finns det gratis parkering. När du bokar dig till en kurs får du alltid tydlig information om allt du ska tänka på fram till kursen, vad du ska ha med dig och en tydlig vägbeskrivning oavsett vilket färdmedel du väljer.

Mer information? Kontakta oss

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande